Meli

ZA PORUDŽBINE PREKO 6000 RSD
BESPLATNA DOSTAVA

Kako odabrati
pravo ulje?

Vodič za kupce o tome kako odabrati odgovarajuće eterično ulje

1. Definišite svoje potrebe
Odredite svrhu upotrebe (opuštanje, energizacija, lečenje kože) i odaberite ulje koje odgovara vašim potrebama.

2. Proverite botaničko ime
Kupujte eterična ulja koja imaju precizno botaničko ime biljke. Na primer, umesto samo “lavanda”, tražite “Lavandula angustifolia” za tačno odredjenu vrstu lavande.

A close-up of a person holding a small bottle

Description automatically generated

3. Proverite proizvodjača
Kupujte od pouzdanih proizvodjača i prodavaca koji imaju dobar ugled. Istražite njihovu reputaciju i ocene drugih kupaca.

4. Pazite na pakovanje
Kvalitetna eterična ulja dolaze u tamnim staklenim bočicama, što štiti ulje od svetla i produžava njegov rok trajanja.

5. Testirajte miris
Ako je moguće, pomirišite ulje pre kupovine. Pravo i kvalitetno eterično ulje treba da ima bogat, prirodan miris biljke. Važno je da vam se miris dopada jer će on biti prisutan tokom upotrebe.

A person smelling a bottle of lavender

Description automatically generated

6. Proverite rezultate testiranja
Kvalitetni proizvođači obezbeđuju rezultate testiranja od nezavisnih laboratorija. Tražite ove informacije ako su dostupne.

7. Uporedite cene
Ako je cena previše niska, to može biti indikator lošeg kvaliteta. S druge strane, visoka cena ne garantuje automatski kvalitet.

8. Kupujte male količine u početku
Ako niste sigurni u eterično ulje, kupite manju količinu da biste testirali njegovu efikasnost i videli kako reaguje vaše telo.

9. Proverite etiketu
Etiketa treba da sadrži tačno botaničko ime, poreklo biljke, način dobijanja ulja (destilacija, hladno presovanje) i datum proizvodnje.

10. Konsultacije sa stručnjakom
Ako imate specifične zdravstvene probleme ili ako planirate terapeutske tretmane, konsultujte se sa aromaterapeutom ili stručnjakom za biljnu medicinu. Oni vam mogu pomoći da odaberete pravo ulje za Vaše potrebe.

Zapamtite da su individualni odgovori na mirise različiti, pa je važno slušati svoje telo i reakcije kako biste pronašli idealno eterično ulje za sebe.

Scroll to Top